Vanspor Başkanından Son Dakika Amedspor Açıklaması

Vanspor, deplasmanda Amedspor’a mağlup olurken maçın ardından gözler kulüp başkanı Erol Temel’e çevrildi.

Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Temel’in özellikle “Bizim bizden başka hiç kimsemiz yoktur” ifadeleri dikkat çekti.

Vanspor camiasında ve kamuoyunda farklı yorumlara neden olan açıklamalar, spor gündeminin üst sıralarına yerleşti.

Vanspor Başkanı Erol Temel'den beklenen açıklama geldi.

“Sahada Dostça Hava Vardı”

Başkan Erol Temel, karşılaşmanın genel atmosferine değinerek sahada dostça bir ortam olduğunu söyledi. Ancak bazı anlarda centilmenlik dışına çıkıldığını belirten Temel, “Bugün sahada dostça bir hava vardı. Biraz da centilmenlik dışına çıkıldı maalesef. Çünkü biz Van’da 90 dakika bütün futbolcuları alkışladık, gol attığımız zaman bile. Evet doğrudur kalecimiz bir dakika maçı geç başlatmıştı ama futbolun doğasında bu vardır. Üzüldüğümüz noktalar oldu.” ifadelerini kullandı.

Vanspor Amedspor

“Kardeş Takımımızın Yapması Sıkıntı”

İki kulüp arasındaki kardeşlik vurgusuna dikkat çeken Temel, bazı davranışlardan dolayı üzüntü yaşadığını dile getirdi.

“Kardeş takımımızın bize bunu yapması biraz sıkıntı oldu. Gol attıktan sonra da birkaç taraftar bana dönüp hareket yaptı ama önemli değil.

Amedspor da bizim takımımız, Vanspor da bizim takımımız.” dedi.

Mağlubiyetin Nedeni: Bireysel Hatalar

Vanspor’un sahadaki performansını da değerlendiren Temel, takımın istenilen oyunu ortaya koyamadığını söyledi.

“Takımımız sahada maalesef bizim istediğimiz gibi bir performans gösteremedi. Kontrollü oynayamadık, bireysel hata yaptık ve oradan golü yedik.

Şans bizden yana değildi. Kazanan taraf Amedspor’u takdir ediyorum, taraftarlarını ve teknik heyetini kutluyorum.” sözleriyle mağlubiyeti değerlendirdi.

“Bizim Bizden Başka Dostumuz Yok”

Açıklamalarının en dikkat çeken bölümünde ise Temel, Vanspor’un birlik içinde olması gerektiğini vurguladı. “Van halkı her zaman takımının yanındadır. Ama artık bizim kafamızı kaldırmamız gerekiyor. Çünkü bizim bizden başka hiç kimsemiz yoktur. Bizim bizden başka dostumuz da yoktur, kardeşimiz de yoktur.” ifadelerini kullandı.

Temel’in bu sözleri kısa sürede spor kamuoyunda gündem olurken, bazı çevrelerden destek, bazı kesimlerden ise eleştiri geldi.

İşte Başkan Temel'in Yaptığı Yeni Açıklama

Basına ve Kamuoyuna

Amedspor deplasmanına giderken temel yaklaşımımız, rekabetin önüne karşılıklı saygı ve kardeşlik iklimini koymaktı.

Yolculuk sürecinde karşılaştığımız sevgi gösterileri ve maç başlayana kadar tribünlerde hissedilen dostluk havası bu niyetin sahaya ve şehre yansıyan önemli bir göstergesiydi.

Vanspor taraftarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak iftar sofrasına davet edilmesi de aynı şekilde kıymetliydi;

taraftarımız o sofraya yemek için değil, kardeşlik duygusunu büyütmek için oturmuştur.

Vanaspor Taraftarı Foto

"Maç esnasında ve sonrasında yaşanan bazı hadiseler, maç öncesi oluşan olumlu atmosferle örtüşmemiştir"

Bu çerçevede ligin ilk yarısındaki maçta, Amedspor Van’a geldiğinde yönetim olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı kamuoyunun bilmesini isterim. Amedspor kafilesinin otel/konaklama giderleri bizzat şahsım ve yönetimim tarafından karşılanmıştır.

Bununla birlikte biletleri 21 TL üzerinden satışa çıkarmış; bu biletleri de kulüp olarak satın alıp kendilerine tahsis ederek, misafirperverlik anlayışımızı somut şekilde ortaya koymuş bulunmaktayız.

Bu yaklaşımımız bir “jest” değil, sporun birleştirici ruhuna duyduğumuz saygının doğal sonucudur.

Dün oynadığımız maç öncesinde ise karşılaşmanın biletleri önce 130 TL üzerinden satışa çıkarılmış, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine 65 TL seviyesine çekilmiştir.

Buna rağmen maç günü tribün düzeni ve taraftarımızın stadyuma erişimi için biletler yeniden bizzat tarafımızdan satın alınarak temin edilmiştir.

Ne var ki, maç esnasında ve sonrasında yaşanan bazı hadiseler, maç öncesi oluşan olumlu atmosferle örtüşmemiştir.

"Protokolde şahsıma yönelik ağır ifadeler kullanılldı"

Takımımız karşılaşma içinde yer yer ıslıklanmış, sahaya yabancı maddeler atılmış, futbolcularımıza ve teknik heyetimize yönelik hakaretler edilmiştir.

Amedspor yönetimi arkamızda otururken dahi bu hakaretlerin sürmesi, ayrıca yöneticilerimizin protokolde çeşitli sebeplerle ayakta kalması, yaşananların yalnızca “misafir ettik” söylemiyle izah edilemeyeceğini göstermiştir.

Buna rağmen “Biz daha ne yapalım, yemeğe götürdük” minvalindeki yaklaşımlar, yaşanan olumsuzlukları görmezden gelen bir tutum olarak tarafımızca not edilmiştir.

Daha da önemlisi, gol yedikten sonra bazı kesimlerin üzerimize doğru gelerek hakaret ve sözlü sataşmada bulunması, protokolde şahsıma yönelik ağır ifadeler kullanılması ve kalecimizin futbolun doğası gereği yaptığı zaman yönetimi sebebiyle maruz kaldığı küfür ve hakaretler, kabul edilebilir değildir.

Maç sonrası dile getirdiğim “Bizim bizden başka dostumuz yok” ifadesi kamuoyunda farklı anlamlara çekilmiştir.

Bu söz; şehirleri, halkları veya taraftarları hedef alan bir cümle değildir.

Bu ifade şehir bazlı değil, yönetim bazlı bir serzeniştir; yaşanan muhataplık biçimine, protokolde karşılaştığımız dile ve sahadaki bazı davranışlara yöneliktir.

Çünkü biz Van’da gol attığımızda tribünlerden “Amed, Amed” diye alkış tutarken, Diyarbakır’da gol yediğimiz de; küfür ve hakaretle karşılaşmamız, bu serzenişin temel sebebidir.

"Van halkı olarak, Amedspor taraftarı ve Diyarbakır halkıyla her zaman kardeştir"

Tepkimiz insanlara ve topluma değil, yaşanan tavırlara ve davranışlaradır.

Bununla birlikte altını özellikle çizmek isterim:

Vanspor Futbol Kulübü ve Van halkı olarak, Amedspor taraftarı ve Diyarbakır halkıyla her zaman kardeştir.

Maçın gerginliği içinde ortaya çıkan bu tür söylem ve tavırlar; dostluğun, kardeşliğin ve birlikteliğin önüne geçemez.

Sporun amacı ayrıştırmak değil;

saygıyı büyütmek, ortak duyguyu güçlendirmektir.

Saygılarımla Erol Temel Vanspor Futbol Kulübü Başkanı