Van’da Baharın Müjdecisi Nevruz Coşkusu: Edremit Kent Meydanı’nda Buluşalım!

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, baharın habercisi olan Nevruz Bayramı’nı büyük bir heyecanla kutlamaya hazırlanıyor.

21 Mart Cumartesi günü Edremit’te gerçekleşecek etkinliklerde Van halkı bir araya gelecek.

Baharın gelişini temsil eden, kardeşlik ve barışın sembolü Nevruz Bayramı, bu yıl da Van'da büyük bir coşkuyla karşılanıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalar, bölgenin en güzel noktalarından biri olan Edremit Kent Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Nevruz Programında Neler Var?

21 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de başlayacak olan etkinlikler, hem kulaklara hem de gözlere hitap edecek. Zengin bir program içeriğiyle hazırlanan kutlamalarda şu etkinlikler yer alacak:

  • Müzik Dinletileri: Yerel sanatçılar ve ezgilerle baharın neşesi şehre yayılacak.
  • Halk Oyunları Gösterileri: Van’ın geleneksel halayları ve folklor ekibi sahne alacak.
  • Kültürel Etkinlikler: Unutulmaya yüz tutmuş gelenekler yeniden canlandırılacak.
  • Nevruz Ateşi ve Geleneksel Geçiş: Bayramın olmazsa olmazı Nevruz ateşi yakılacak, ateşten atlanarak dilekler tutulacak.

Tüm Van Halkı Davetli!

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Toprağın uyandığı, doğanın canlandığı bu özel günü hep birlikte, omuz omuza kutlamak istiyoruz. Baharın gelişini coşkuyla selamlamak için tüm halkımızı Edremit’e bekliyoruz," denildi.

Etkinlik Detayları:

  • Yer: Edremit Kent Meydanı
  • Tarih: 21 Mart Cumartesi
  • Saat: 11.00

Van Büyükşehir Valilik Nevruz Kutlama Programı 2

Van'daki Diğer Güncel Etkinlikler İçin TIKLAYINIZ